Man helpt Kuipers vanaf zolder: "Alsof ik er zelf bij ben"

24 juni 2016, 08:55

Het Nederlands elftal is niet actief op het EK 2016 in Frankrijk, maar scheidsrechter Björn Kuipers zorgt ervoor dat ons land toch een beetje vertegenwoordig wordt op het eindtoernooi. De scheidsrechter uit Oldenzaal wordt niet alleen bijgestaan door zijn arbitersteam in Frankrijk, maar wordt ook vanuit Nederland geholpen.

Vanaf een zolderkamer van twee bij drie meter begeleidt videoanalist John Balvers de Nederlandse arbiter. De 'onzichtbare zevende man' kijkt, analyseert en geeft advies. "Wat ik doe is: ik analyseer de teams die Björn moet leiden en zorg ervoor dat hij maximaal voorbereid is", legt Balvers uit in gesprek met de NOS.

Kuipers mocht zich tot dusver ontfermen over Duitsland-Polen en Kroatië-Spanje. In het eerste duel ging het lekker, na de tweede wedstrijd was er wat kritiek. Het penaltymoment, waarbij de keeper te ver voor de lijn stond en diverse Kroaten te vroeg inliepen, bracht veel discussie teweeg. Balvers maakte meteen een clip van het moment en stuurde die door naar Kuipers en de rest van diens team. De videoanalist stuurt de momenten zo snel mogelijk door naar Kuipers, zodat de scheidsrechter er snel lering uit kan trekken. "Ik beleef het alsof ik er zelf bij ben, alsof ik in de kleedkamer ernaast zit", aldus Balvers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen