Löw is niet bang voor angstgegner Italië: "Heel ander elftal"

28 juni 2016, 13:39

Duitsland en Italië staan zaterdagavond tegenover elkaar in kwartfinale van het Europees kampioenschap. In het verleden speelden beide ploegen acht keer tegen elkaar op een eindtoernooi en Duitsland won geen enkele keer: viermaal winst voor Italië, vier keer gelijk. Toch wil Joachim Löw niks weten van een Italië-trauma.

"Dat is het verleden, koude koffie. Een verse espresso staat me meer aan en ik hoop die zaterdag te proeven", zo zei Löw cryptisch tegen internationale media terwijl hij een slok nam van zijn eigen koffie. "We zijn niet bang voor ze. We weten wat we kunnen en als we ons niveau halen, hebben we een goede kans om te winnen."

"De emoties in de buitenwereld veranderen snel. Na de 0-0 tegen Polen waren we al zo ongeveer afgeschreven en na onze 3-0 zege op Slowakije is het weer allemaal hosanna. Ja, we speelden goed, maar met alle respect voor onze tegenstander: die overwinning is geen maatstaf voor het winnen van het EK."

Overigens waren alle vier de zeges op eindtoernooien van Italië op Duitsland in grote wedstrijden. In de finale van het WK 1982 was Italië te sterk, evenals driemaal in de halve finale. Dat gebeurde tijdens het vorige EK, en ook op WK 2006 in Duitsland, toen Italië er uiteindelijk met de wereldtitel vandoor ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen