Seedorf staat voor avontuur als coach in China

7 juli 2016, 12:17

Clarence Seedorf gaat aan de bak in China. De 40-jarige oud-international heeft bij Shenzhen FC, de huidige nummer zeven van de eerste divisie van het enorme Aziatische land, een nieuwe uitdaging gevonden. Het is pas de tweede trainersklus voor Seedorf, die eerder aan het roer stond bij AC Milan.

Meerdere media meldden eerder al dat Seedorf op weg was naar Shenzhen FC en Voetbal International weet nu dat de voormalig middenvelder zich voor één seizoen verbonden heeft aan de Chinese club. Hij zou vandaag (donderdag) al op het trainingsveld te zien zijn. Shenzhen FC pakte maar één puntje in de laatste drie wedstrijden. De nummer zeven van de China League One heeft een stadion met een capaciteit van 32.500 toeschouwers.

Seedorf kende een ongelukkige vuurdoop als coach. Hij kon het dolende Milan niet omhoog helpen als opvolger van Massimiliano Allegri en werd na vier maanden al vervangen door de inmiddels ook ontslagen Filippo Inzaghi. Na zijn vertrek bij de Italiaanse topclub zat Seedorf twee seizoenen lang zonder club. Vorige week liep zijn contract bij Milan pas af.

Chinese media meldden eerder al dat Seedorf al een week in China was om te onderhandelen. De oud-middenvelder won in het verleden de Champions League met drie verschillende clubs. In januari 2014 zette hij na een dienstverband bij Botafago een punt achter zijn carrière, om bij Milan als trainer aan de slag te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen