Stam ziet Beerens voor drie seizoenen tekenen bij Reading

Ger
15 juli 2016, 22:27

Roy Beerens gaat definitief aan de slag bij Reading. De vleugelspeler maakt de overstap van Hertha BSC. Bij zijn nieuwe Engelse werkgever heeft hij zijn krabbel gezet onder een driejarig contract. Beerens krijgt bij Reading oud-international Jaap Stam als coach.

De transfersom van de 28-jarige aanvaller zou 1,2 miljoen euro plus bonussen bedragen. In de zomer van 2014 telde Hertha 1,5 miljoen euro neer voor Beerens, die destijds van AZ overkwam. Hij was tijdens zijn eerste seizoen in Berlijn een gewaardeerde basiskracht, maar verscheen daarna beduidend minder binnen de lijnen.

"Roy heeft veel kwaliteiten", zegt Stam over de aanwinst. "Hij kan op beide flanken uit de voeten en is technisch zeer sterk. Hij is bovendien snel, kan doelpunten maken en kansen voorbereiden. De fans bij Reading zullen van hem gaan houden. We zijn heel blij met zijn komst."

Beerens begon zijn loopbaan bij PSV en speelde in eigen land ook voor NEC, sc Heerenveen en AZ. Reading contracteerde vorige maand al middenvelder Joey van den Berg, die transfervrij vertrok bij Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen