Roda JC speelt achter gesloten deuren gelijk tegen Helmond

19 juli 2016, 16:09

Roda JC Kerkrade en Helmond Sport hebben dinsdag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd afgewerkt. De club uit de Jupiler League hield Roda JC op een gelijkspel: 1-1 De Eredivisie-club verscheen met voornamelijk reservespelers aan de aftrap.

Volgens BN/De Stem speelde Helmond Sport wel in een sterke opstelling en was het in de eerste helft ook de betere van de twee. Voornamelijk Marc Höcher, Robert Braber en Jason Bourdouxhe zouden indruk hebben gemaakt aan de kant van Helmond. Braber maakte na zes minuten op aangeven van Höcher de 0-1 voor Helmond Sport.

In de tweede helft werd het spelbeeld rommelig vanwege de vele wisselingen. Desondanks was Bourdouxhe dicht bij de verdubbeling van de voorsprong, maar stond de paal voor hem in de weg. In de slotfase stelde Roda JC een gelijkspel veilig. Aanvoerder Roel Brouwers kopte vrijstaand de 1-1 binnen vanuit een hoekschop.