MVV Maastricht huurt centrumverdediger van Arsenal

5 augustus 2016, 09:21

Stefan O'Connor was de afgelopen tijd al op proef bij MVV Maastricht en de speler van Arsenal heeft zich nu op huurbasis verbonden aan de Limburgse eerstedivisionist. De centrale verdediger heeft tijdens zijn stageperiode een prima indruk achtergelaten op de technische staf van MVV.

De 19-jarige O'Connor wordt voor één seizoen gehuurd van Arsenal. De jonge verdediger begon vroeger in de jeugdopleiding van Crystal Palace, maar stapte op 13-jarige leeftijd al over naar Arsenal. Daar tekende hij eind 2014 zijn eerste profcontract. De verdediger maakte in december 2014 op 17-jarige leeftijd zijn officiële debuut voor The Gunners, in de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray.

"Met zijn imposante gestalte is Stefan een kopsterke centrale verdediger", zegt MVV-coach Ron Elsen over de huurling van Arsenal. "En ondanks zijn lengte en fysiek, beschikt hij over een geweldig atletisch vermogen. Stefan laat met zijn 19-jaar al zien dat hij niet voor niks bij Crystal Palace en Arsenal in beeld is gekomen. Op zijn leeftijd trainen met jongens als Ramsey, Sanogo en Podolski is natuurlijk een unieke en zeer waardevolle ervaring, net als zijn Champions League-debuut. Stefan moet zijn potentie verder gaan ontwikkelen bij MVV en de concurrentie aangaan om nóg beter te worden. Een logische stap als je van de beloften van Arsenal naar MVV 1 gaat."

O'Connor is vrijdagavond nog niet speelgerechtigd voor MVV in de Jupiler League-opener tegen Helmond Sport.

Foto: MVV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen