Succesmanager Ranieri blijft tot medio 2020 bij Leicester

10 augustus 2016, 10:05

Claudio Ranieri heeft, zoals verwacht, zijn contract bij Leicester City verlengd. De regerend kampioen van de Premier League heeft officieel bevestigd dat de Italiaanse manager tot de zomer van 2020 bijgetekend heeft. De oefenmeester wordt daarmee beloond voor zijn fantastische werk, dat vorig seizoen op sensationele wijze leidde tot het grijpen van de landstitel.

Ranieri heeft historie geschreven met Leicester City en hoopt dat hij dat kan blijven doen. "Vanaf het moment dat ik met de clubleiding van Leicester sprak over de visie van de club, wist ik dat ik hier voor de lange termijn deel van uit wilde maken. De energie binnen deze club is zeer speciaal. Ik ben blij en trots op het feit dat ik hier nog jaren zal blijven. Vorig seizoen wisten we dankzij onze spirit en harde werk iets magisch te bereiken. Als we doorgaan met dit werk en onze passie behouden, dan kunnen we successen blijven vieren", schat Ranieri in.

Sinds juli 2015 is Ranieri de manager van Leicester. De Italiaan wist The Foxes naar de eerste landstitel in de 132-jarige clubhistorie te leiden. Dat deed de sensatie van de Premier League ook nog eens met een marge van tien punten. In het hele seizoen hoefden Ranieri en de zijnen slechts drie nederlagen te incasseren. Het nieuwe seizoen wordt door de titelhouder afgetrapt met een uitwedstrijd tegen promovendus Hull City.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha, vicevoorzitter van Leicester, is trots op de contractverlenging van Ranieri. "Twaalf maanden geleden brachten we een man met kennis en ervaring naar de club, om een volgende stap te kunnen zetten. Wat hij in de tussentijd bereikt heeft, hadden we nooit kunnen verwachten. Zijn kwaliteiten zijn duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen