Heerenveen mogelijk nog zonder Larsson tegen Utrecht

11 augustus 2016, 20:55

SC Heerenveen kan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht weer beschikken over Simon Thern en Morten Thorsby, maar coach Jurgen Streppel acht de kans dat Sam Larsson kan spelen klein. De Zweedse aanvaller had de afgelopen dagen last van een buikvirus en kampt tevens met enkelklachten.

"De kans dat hij speelt is niet zo groot. Ik verwacht het niet, maar laten we hopen dat het er morgen beter uitziet", zegt Streppel over Larsson op de officiële website van SC Heerenveen. De oefenmeester is blij met de terugkeer van Thern en Thorsby. "Daar wordt het weer iets breder van en dat is ook wel nodig."

Over het 3-5-2-systeem van FC Utrecht zegt Streppel: "Het is een ander systeem dan wij gewend zijn. Ik denk dat ze de enige club in Nederland zijn die zo speelt. Roda speelde vorig seizoen 4-4-2 met een ruit, dat zijn we ook niet gewend, maar Utrecht is het meest extreem." SC Heerenveen gaat zich niet al te veel aanpassen aan de club uit de Domstad. "Je moet altijd rekening houden met de tegenstander, maar in grote lijnen willen we ons eigen ding doen."

SC Heerenveen begon het seizoen vorige week met een 2-2 gelijkspel bij AZ. Daar heeft Streppel een goed gevoel aan overgehouden. "We zijn twee maanden bezig en ik heb het gevoel dat het steeds beter past en klikt. De sfeer is prima en dan helpt zo'n wedstrijd tegen AZ wel mee. AZ is een goede ploeg die al twee zware wedstrijden achter de rug had, dan sterkt zo'n resultaat wel", besluit Streppel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen