Wenger wijt blessures aan korte voorbereiding door EK

15 augustus 2016, 10:01

Arsenal begon het Premier League-seizoen, net als vorig jaar, met een nederlaag. Liverpool kwam op een voorsprong van 1-4 en ondanks dat Arsenal zich nog terugknokte tot 3-4, eindigde de seizoensouverture in een deceptie. Arsène Wenger legde de schuld van de nederlaag voor een deel bij de blessures van de ploeg, die volgens de Fransman niet los te zien zijn van het Europees kampioenschap.

"We hebben spelers als Aaron Ramsey vandaag tot het uiterste gebracht", zei Wenger na afloop tegen de verzamelde pers over de Welshman, die geblesseerd uitviel. "Het is een onmogelijke opgave om spelers terug te krijgen van het EK en ze goed voor te bereiden. We speelden een goede eerste helft, maar betaalden in de tweede helft de prijs voor onze onervarenheid. Fysiek zijn we er nog niet klaar voor."

"We zitten in een Catch 22-situatie", verwees Wenger naar de titel van een roman van Joseph Heller. Daarmee bedoelde hij dat spelers fit worden door veel te spelen, maar niet veel kunnen spelen omdat ze niet fit zijn. "Spelers zijn er nog niet klaar voor om zulke wedstrijden te spelen en raken dan geblesseerd." Veelzeggend was dat bij afwezigheid van Per Mertesacker, Laurent Koscielny en Gabriel Paulista, het centrale verdedigingsduo gevormd werd door Rob Holding en Calum Chambers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen