ErediVisie: wat opviel in de tweede speelronde

15 augustus 2016, 11:34   Bijgewerkt: 15 augustus 2016, 15:17

Afgelopen weekend werd de tweede speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Feyenoord behield de koppositie door de thuiszege op FC Twente, PSV won van AZ en Ajax verspeelde in eigen huis dure punten tegen Roda JC. Ook onder de top van de Eredivisie viel er genoeg te beleven. Zo werd Paul Gladon zowel de held als de schlemiel van de tweede speelronde en deed Zeljko Petrovic een heel opmerkelijke uitspraak. We zetten de meest opvallende zaken van het afgelopen Eredivisie-weekend voor je op een rijtje. 

Trekt Petrovic de portemonnee?

[img,99957,right,]Wie zondagmiddag naar de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Willem II zat te kijken, zal even goed in zijn ogen gewreven hebben. Er gebeurde iets krankzinnigs en bovendien iets unieks. Paul Gladon, spits van de Heraclieden, kreeg het voor elkaar om twee penalty's in een tijdbestek van een ruime minuut te missen. Eerst schoot de spits tegen de benen van Willem II-goalie Kostas Lamprou aan, amper zestig tellen later mikte hij de bal op de lat. Gek genoeg was Gladon zowel de schlemiel als de held, aangezien hij ook twee prima doelpunten maakte in de 3-1 overwinning. "Ik denk dat iedereen het wel over mij zal hebben. Zo van 'hebben jullie dat van Paul Gladon al gezien?'", sprak de spits na afloop. Nou, hij is inderdaad het gespreksonderwerp van de dag.

Beelden van FOX Sports:

Padt bijna in voetsporen Pieckenhagen en Hansen

[img,99959,right,]Na de promotie van Sparta Rotterdam naar de Eredivisie zijn er sinds het seizoen 2007/2008 voor het eerst weer drie Rotterdamse clubs actief op het hoogste niveau. Alledrie begonnen ze goed aan de competitie. Feyenoord voert de ranglijst aan, met zes punten, zeven goals en twee clean sheets, en ook Excelsior wist tweemaal te winnen. Omdat Sparta PEC Zwolle versloeg (0-3), werd er zelfs een prestatie van lange tijd geleden geëvenaard. Voor het eerst sinds augustus 1985 boekten Sparta, Excelsior én Feyenoord in dezelfde Eredivisie-speelronde een overwinning. Hoogtijdagen in Rotterdam.

Cocu breekt lans voor andere formaties

[img,99955,left,]Toen PSV zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ met 1-0 leidde en John van den Brom een extra spits inbracht, voelde Cocu zich niet te groot om met Daniel Schwaab een extra verdediger binnen de lijnen te zetten en de voorsprong te verdedigen. In een 5-3-2-formatie hield PSV de nul en kon het weer drie punten bijschrijven. Volgens Cocu moet het niet langer een taboe zijn om van 4-3-3 af te stappen. Ook de week ervoor stapte Cocu in de rust over naar een defensie met drie centrumverdedigers en daarmee werd FC Utrecht in De Galgenwaard verslagen. Alleen de punten tellen, voor PSV.

Door: Koen Jans en Marco van der Heide

[photo,99932,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen