Helmond neemt vluchteling op proef na lezen interview

18 augustus 2016, 18:27

Een bijzonder verhaal uit Brabant. De 24-jarige Mostafa Shaker kwam vorig jaar als vluchteling naar Nederland, omdat de situatie in zijn thuisland Irak door IS te gevaarlijk was geworden. In het Eindhovens Dagblad gaf hij afgelopen weekend een interview, waarin Shaker vertelde dat hij in Irak profvoetballer was geweest. Dat krantenartikel is voor Helmond Sport reden geweest om hem een uitnodiging te sturen om mee trainen met het tweede team.

De vluchteling betrekt sinds kort een flat in Helmond en krijgt nu dus de kans om zich te laten zien bij de plaatselijke profclub. "Direct na het lezen van het verhaal werd in de trainerskamer het besluit genomen om deze jongen te benaderen", legt assistent-trainer Remond Strijbosch uit aan het ED. "Stel dat hij een goede speler is, dan wil je hem niet laten lopen. Zeker niet iemand in Helmond", zegt Strijbosch, die met zijn club via Vluchtelingenwerk contact met hem legde.

Helmond Sport weet niet exact wat er moet gebeuren om een vluchteling te laten spelen bij een profclub. "We zijn wel bereid om dit te onderzoeken", zegt de assistent, die nog wel een slag om de arm houdt. "We hopen ten eerste dat hij zelf belangstelling heeft. Zo ja, dan zijn we benieuwd naar zijn kwaliteiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen