AZ-revelatie Demy de Zeeuw verbaast zichzelf

19 september 2005, 13:19

In de schaduw van Shota Arveladze en Kenneth Perez is een andere AZ-speler zich aan het ontwikkelen tot één van de revelaties van het seizoen. De 22-jarige verdediger Demy de Zeeuw kwam vlak voor de start van de competitie van Go Ahead Eagles naar AZ en heeft zich in razend tempo ontwikkeld tot een vaste waarde in het elftal van Louis van Gaal. "Ik had hier helemaal niet op gerekend, het gaat allemaal ontzettend snel", zegt de Apeldoorner tegen FCUpdate.nl over zijn stormachtige doorbraak.

De Zeeuw groeide pas vorig seizoen uit tot een basisspeler bij Go Ahead Eagles, maar stond deze zomer plotseling al in de belangstelling van verschillende eredivisieclubs. FC Groningen leek de verdediger in te gaan lijven, maar uiteindelijk trok AZ aan het langste eind. Een paar dagen na zijn overstap debuteerde De Zeeuw met een basisplaats in de competitiewedstrijd met Sparta. Pas afgelopen donderdag, in het UEFA Cup-duel met Krylia Sovetov, moest De Zeeuw voor het eerst genoegen nemen met een plaats op de bank.  

Afgelopen zondag had De Zeeuw zijn basisplaats echter alweer terug. Hoewel Ron Vlaar en Gretar Steinsson fit waren, koos Louis van Gaal voor De Zeeuw in het duel met Ajax. "De trainer had me na donderdag al gezegd dat ik niet hoefde te wanhopen", zegt De Zeeuw. "Ik viel tegen de Russen vrij goed in en op de trainingen voor de wedstrijd tegen Ajax leek het er al op dat ik zou spelen. Dat is natuurlijk hartstikke lekker, hoewel ik tegen Ajax niet echt goed gespeeld heb. Vooral in de eerste twintig minuten speelde ik te ver naar achteren."  

Met De Zeeuw in de basis was AZ met 4-2 te sterk voor Ajax. "Ik denk dat we volledig terecht gewonnen hebben", zegt de verdediger over de knappe overwinning van zijn ploeg. "De eerste twintig minuten hadden we het moeilijk, omdat ik eigenlijk te ver achteruit speelde. Daarna ben ik tien meter verder naar voren gaan spelen. Eigenlijk is het sindsdien een stuk beter gegaan."  

Over het verschil tussen AZ en Ajax is De Zeeuw duidelijk. "Ik denk dat het verschil in de aanval lag. Wij hebben veel meer scorend vermogen dan Ajax. Bij ons kan iedereen eigenlijk een goal maken en bij Ajax gaat dat heel moeizaam. Het is natuurlijk heel lekker voetballen met zulke goede aanvallers. Je weet in principe dat je gewoon altijd een goal maakt. Afgelopen donderdag zag je dat ook. We stonden op een gegeven moment 3-1 achter, maar je weet dat je toch nog wel gaat scoren. Dat is een heel lekker gevoel."  

Ook de return tegen het Russische Krylia Sovetov Samara ziet De Zeeuw, ondanks de 5-3 achterstand, met vertrouwen tegemoet. "Als je ziet hoe we tegen Ajax spelen, moet dat nog wel goed kunnen komen. Ik ben wel positief over onze kansen. Ik weet ook niet hoe het kwam dat we er in Rusland zo hard af gingen, maar bij hun was gewoon elk schot op doel raak. Alles ging er gewoon in. Dat was echt niet normaal."  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen