Zlatan kan tegen Hull City stokoud clubrecord evenaren

24 augustus 2016, 13:46

Zlatan Ibrahimovic is net in dienst van Manchester United, maar kan nu al een stokoud record evenaren. Als hij zaterdag weet te scoren op bezoek bij Hull City, is hij de eerste speler in ruim zeventig jaar tijd die in zijn eerste vier officiële wedstrijden voor Manchester United tot scoren komt.

Ibrahimovic, die deze zomer overkwam van Paris Saint-Germain, was al trefzeker tegen Leicester City voor de Community Shield en tegen Bournemouth en Southampton (tweemaal) in de Premier League. Met drie competitiegoals voert hij tevens de topscorerslijst in Engeland aan.

Op de clubwebsite geeft Manchester United een inkijkje in de spelers die eerder in de eerste drie wedstrijden van het seizoen tot scoren kwamen. De laatste speler die dat voor Zlatan lukte was Ian Storey-Moore in 1971. Jimmy Hanson is de enige speler die ook in zijn vierde duel tot scoren kwam. Dat lukte hem zelfs tweemaal, in 1924 en 1925.

Mocht Zlatan tegen Hull City het net vinden, dan kan hij het record van Hanson verbreken in de derby tegen Manchester City. Het elftal van José Mourinho ontvangt de aartsrivaal na de interlandperiode, op 10 september.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen