ErediVisie: wat opviel in de vierde speelronde

29 augustus 2016, 15:14

Wat was het afgelopen weekend toch met die penalty's in de Eredivisie? Een pingel benutten lijkt zo makkelijk, maar meerdere spelers gingen op hopeloze wijze de mist in vanaf de stip. Daarbij moet wel gezegd worden dat Ajax na de exit van Jasper Cillessen eindelijk een penaltykiller in huis heeft. Maar er gebeurde meer dan alle dubieuze strafschoppen, zoals het debuut van meerdere piepjonge tieners. FCUpdate.nl pikt de meest opvallende zaken weer eruit.

Even wennen voor PEC Zwolle

Prima opvolger voor Cillessen

Hopeloos

Oude helden, jonge honden

Dirk Kuyt is een geweldenaar. De aanvoerder van Feyenoord werd de afgelopen weken vaak besproken, omdat hij vaak gewisseld werd door coach Giovanni van Bronckhorst. Dat knaagde zichtbaar aan de Katwijker, maar hij heeft zich – zoals hij dat zo goed kan – naar de positiviteit gesleurd. De met 4-1 gewonnen derby was geweldig voor de ervaren aanvaller. Hij maakte twee goals en dat betekende dat hij na Johan Cruijff, Michael Mols, Willem van Hanegem en Pierre van Hooijdonk de vijfde speler was die op 36-jarige leeftijd scoorde voor Feyenoord in de Eredivisie. Bovendien was het treffen met Excelsior ook nog eens de 600ste competitiewedstrijd voor Kuyt: FC Utrecht (160), Feyenoord (137), Liverpool (208), Fenerbahçe (95). Topper!

{image[312664][left-half][]}Terwijl het bij oude helden de vraag is hoe lang je nog van ze kan genieten, maken op hetzelfde moment jonge jongens hun intrede in het profvoetbal. Bij Feyenoord maakte de 18-jarige Mo El Hankouri zijn debuut, terwijl Ferdi Kadioglu tegen AZ (2-0 verlies) met zijn 16 jaar en 326 dagen de jongste NEC'er aller tijden werd in de Eredivisie. Prachtig natuurlijk, maar nog mooier is het verhaal van Dogucan Haspolat. Het talent, geboren op 11 februari 2000, werd de eerste speler ooit die na de millenniumwisseling geboren werd en speelminuten maakte in de Eredivisie. "Ik was vorig jaar nog ballenjongen bij Luigi Bruins en nu speel ik met hem samen", zei de bescheiden jongen na afloop.

[photo,100441,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen