Daley Blind: "Laten ons niet afleiden door rumoer"

1 september 2016, 10:16

Het is onrustig rond het Nederlands elftal. Assistent-bondscoach Dick Advocaat is vertrokken, KNVB-directeur Bert van Oostveen treedt af, assistent-bondscoach Marco van Basten en teammanager Hans Jorritsma gaan ook vertrekken en ondertussen ketste een deal met de beoogde nieuwe assistent Ruud Gullit af. Daley Blind krijgt het mee, maar probeert zich af te sluiten voor de perikelen.

"Natuurlijk horen wij, de spelers, dat er rumoer is", zegt Blind in gesprek met De Telegraaf. "Ik kan hier niet ontkennen dat ik er niks van mee krijg. Je krijgt het in het hotel allemaal mee, je leest het, je hebt er met elkaar kort over, maar we laten ons er in zo'n week echt niet door afleiden. De focus bij deze groep spelers ligt op de start van de WK-kwalificatie en die is volgende week in Zweden", aldus de verdediger van Manchester United, die vanavond (donderdag) eerst met Oranje tegen Griekenland speelt.

In tegenstelling tot Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah is Blind onomstreden bij Man United. Vorig seizoen speelde de linkspoot in totaal maar liefst 62 (!) wedstrijden. "Ik ben topfit. Bij mijn club heb ik nu al weer zeven of acht wedstrijden in de benen, inclusief drie duels in het buitenland in de voorbereiding. Ik voel me hartstikke sterk, de bondscoach hoeft met mij ook totaal geen rekening te houden als het om een zwaar programma gaat", aldus Blind.

Toch had Blind graag nóg meer duels gespeeld, op het misgelopen EK in Frankrijk. "Wij, de spelers, hebben natuurlijk geen leuke zomer gehad. Er is een EK aan de gang en daar ben je niet bij. In de laatste serie oefenwedstrijden net voor het EK hebben wij goed gespeeld. Die lijn moeten we nu doortrekken in Zweden. Makkelijk wordt het niet, ook omdat er geen kleintjes meer bestaan in Europa. Dat hebben we op het EK gezien. En de tijd dat Nederland even van zo'n klein land wint, is voorbij", besluit de 26-jarige verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen