VVV gaat weer op de Japanse toer: "Just like Honda..."

9 september 2016, 08:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Japanse spelers zijn in Venlo graag geziene voetballers en dat heeft ervoor gezorgd dat VVV-Venlo opnieuw een speler uit Japan heeft aangetrokken. In navolging van Keisuke Honda, Maya Yoshida, Robert Cullen en Yuki Otsu heeft ook de 19-jarige Rintaro Tashima zich verbonden aan de Limburgse Jupiler League-club. Hij is de zoon van de voorzitter van de Japanse voetbalbond.

VVV onderhoudt goede contacten in Japan en dat heeft dus andermaal een aanwinst opgeleverd. Tashima speelde eerder voor diverse Japanse collegeteams en clubs en maakte al eerder de overstap naar Europa. Hij was namelijk één seizoen actief voor de Parijse club A.C. Boulogne Billancourt (L'ACBB Football). De Aziaat trainde de afgelopen tijd al mee in Venlo en heeft in deze periode een contract afgedwongen. Tashima tekent voor één jaar, met een optie voor een extra seizoen, en is per 1 september speelgerechtigd.

"Rintaro is een talentvolle aanvallende middenvelder, die zich graag verder wil ontwikkelen in het Europese voetbal. Via VVV-Venlo hoopt hij zich in de picture te spelen voor het nationale Japanse team. Maar eerst gaat hij zijn uiterste best doen voor VVV-Venlo", zegt Stan Valckx, adviseur voetbalzaken van de Venlose club. Tashima heeft één kleine toevoeging: "Just like Honda...", glimlacht het Japanse talent.

VVV-directeur Marco Bogers vindt het mooi dat er weer een Japanner is neergestreken in De Koel. "Wij zijn blij met zijn komst want de eerste indrukken van de staf zijn erg positief. Op deze manier kunnen we ook de goede contacten met Japan in stand houden. Toevallig is hij ook nog de zoon van de president van de Japanse voetbalbond. Een leuke bijkomstigheid", aldus Bogers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen