Wenger: "Hoop dat Wilshere hier rest van carrière blijft"

9 september 2016, 11:45

Arsene Wenger heeft Jack Wilshere dit seizoen op huurbasis naar AFC Bournemouth gestuurd, maar de middenvelder komt absoluut nog voor in de plannen van de Franse manager en Arsenal. Wenger hoopt dat de 24-jarige Engelsman na zijn uitleenbeurt voor altijd bij Arsenal zal spelen.

Wilshere is een jeugdproduct van Arsenal, waar hij in 2008 op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal debuteerde. Hij kende een stormachtige doorbraak, maar daarna stagneerde zijn ontwikkeling. Afgelopen seizoen liep uit op een drama, aangezien de international slechts drie keer in actie kwam wegens blessureleed. "Maar hij heeft al bewezen dat hij een speler van wereldklasse is", zegt Wenger bij de BBC. "Ik hoop dat hij hier de rest van zijn carrière zal blijven."

Wenger stelt dat Wilshere zelf bezorgd was over zijn speeltijd bij Arsenal, na een seizoen vol fysiek malheur. "We hebben daar samen over gesproken. Hij vond dat hij er klaar voor was om te spelen, maar ik kon hem niets garanderen. Het is logisch dat hij eerst tijd en wedstrijden nodig heeft, voordat hij weer optimaal kan presteren", aldus de Franse coach.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen