NEC jaagt tegen Sparta Rotterdam op eerherstel

16 september 2016, 18:13   Bijgewerkt: 16 september 2016, 20:23

Bij NEC is men nog maar nauwelijks bekomen van de ontluisterende nederlaag die vorige week tegen PSV werd geleden. In eigen huis keek de ploeg van Peter Hyballa al binnen een halfuur van dramatisch verdedigen tegen een 0-4 achterstand aan. Op bezoek bij Sparta moet het aanstaande zondag helemaal anders volgens coach Peter Hyballa: "Want als we zo de rest van het seizoen gaan verdedigen, komen we in grote problemen."

De wedstrijd op Het Kasteel is het startsein voor een reeks belangrijke wedstrijden voor de nummer twaalf van de Eredivisie, waarin het seizoen misschien wel gemaakt of gebroken kan worden. De Nijmegenaren treffen na Sparta opeenvolgend ADO Den Haag, Willem II en Roda JC. "Echt een paar fifty/fifty wedstrijden voor ons met tegenstanders die wellicht het hele seizoen onze concurrenten gaan zijn. Hier moeten we de punten gaan pakken als we omhoog willen kijken", blikt Hyballa vooruit op de website van NEC.

Tegenstander Sparta is met de huidige en keurige negende plaats zonder schroom begonnen aan de competitie. Hyballa ziet genoeg overeenkomsten tussen de twee ploegen: "Sparta is een team met een sterke voorste linie, veel snelheid op de vleugels en ze zijn heel goed in de omschakeling vanuit spelhervattingen. Dan maken ze goed gebruik van de snelheid voorin. Dat is ook één van onze kwaliteiten en we zullen daarmee druk moeten zetten op de achterste lijn van Sparta, die daarin kwetsbaar kan zijn.""

Allemaal leuk en aardig, de tegenstander onder druk zetten met aanvallende intenties. Maar dan zal N.E.C. eerst defensief de zaakjes op orde moeten krijgen. Tegen PSV liet de Nijmeegse verdediging zich zo nu en dan van zijn slechtste kant zien, weet ook de trainer. "Voor ons begint het zondag vooral met beter verdedigen dan tegen PSV en dan kunnen we van daaruit onze snelheid benutten. Dat PSV de kampioen is en Champions League speelt, maakt een nederlaag misschien minder erg, maar mag nooit een excuus zijn om het zo weg te geven en binnen een half uur op een 0-4 achterstand te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen