Ruime zege voor Manchester City en Arsenal

17 september 2016, 18:00   Bijgewerkt: 17 september 2016, 18:36

Manchester City is ook na vijf speeldagen nog zonder puntenverlies in het nieuwe Premier League-seizoen. De ploeg van manager Pep Guardiola had zaterdag in het eigen Etihad Stadium weinig problemen met AFC Bournemouth: 4-0. Arsenal won met 1-4 bij Hull City, kampioen Leicester City was in het eigen King Power Stadium met 3-0 te sterk voor Burnley FC.

Kevin De Bruyne bracht Manchester City na een kwartier spelen op voorsprong. De Belgische spelmaker schoof een vrije trap onder de muur door in het doel. Tien minuten later zorgde Kelechi Iheanacho in een counter voor de 2-0, op aangeven van Raheem Sterling. Bij de 3-0 in de 48ste minuut waren de rollen omgedraaid. Ditmaal verrichtte Iheanacho, opnieuw uit een tegenaanval, het voorbereidende werk voor Sterling. De Bruyne had in beide aanvallen ook een groot aandeel met een goede pass. De Belg leverde in de 66ste minuut ook nog de assist bij de 4-0 van Ilkay Gündogan, na een fantastische aanval. Tegenvaller voor Manchester City was wel dat Nolito in de slotfase met rood van het veld werd gestuurd. De Spanjaard deelde, na een duel, een kopstoot uit aan Adam Smith. Nathan Aké bleef op de bank bij Bournemouth.

Manchester City staat met vijftien punten uit vijf wedstrijden bovenaan in de Premier League. Daarachter volgen vier teams op een gedeelde tweede plaats met tien punten: Everton, Chelsea, Liverpool en Arsenal. Everton, de ploeg van manager Ronald Koeman, trapt om 18.30 uur thuis af tegen Middlesbrough en kan in dat duel de achterstand op de leider verkleinen tot twee punten. Liverpool was Chelsea vrijdag op Stamford Bridge met 1-2 de baas, Arsenal won zaterdag met 1-4 bij Hull City.

Alexis Sanchez bracht Arsenal in de zeventiende minuut aan de leiding in Hull en had vijf minuten voor de rust ook voor de 0-2 kunnen zorgen, maar Hull-keeper Eldin Jakupovic keerde zijn strafschop. Jake Livermore was met een handsbal op een schot van Francis Coquelin de veroorzaker van de penalty en moest dat bekopen met een directe rode kaart. Met een man meer kwam Arsenal in de 55ste minuut via Theo Walcott op 0-2. Door een rake strafschop van Robert Snodgrass elf minuten voor tijd mochten de tien van Hull weer even hopen, maar Sanchez bracht enkele minuten later de marge weer op twee voor Arsenal. In de extra tijd werd het door toedoen van Granit Xhaka ook nog 1-4. De zomeraanwinst scoorde met een schitterende afstandsknal.

Islam Slimani was de grote man bij Leicester City in de thuiswedstrijd tegen Burnley FC. De Algerijn, deze zomer voor 30 miljoen euro overgenomen van Sporting Clube de Portugal, opende in de extra tijd van de eerste helft de score. Slimani werkte, in zijn debuutwedstrijd in de Premier League, een vrije trap van Christian Fuchs in het doel. Drie minuten na de doelwissel was hij na een actie van landgenoot Riyad Mahrez, waarbij Jamie Vardy de bal verlengde, ook verantwoordelijk voor de 2-0. Door een eigen doelpunt van Ben Mee werd het in de slotfase ook nog 3-0 voor de Premier League-kampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen