AZ drukt PEC Zwolle dieper in zorgen

18 september 2016, 16:43

In Zwolle heeft AZ een dikverdiende overwinning geboekt op het kwakkelende PEC. De bezoekers uit Alkmaar hadden de wedstrijd 90 minuten lang onder controle en wachtten rustig op hun kansen. Die kwamen er, waardoor de ploeg de punten eenvoudig kon binnen halen: 0-2.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Beide ploegen speelden in een te laag tempo, waardoor echte kansen een zeldzaamheid waren. AZ probeerde het af en toe wel met haar creatieve voorhoede, maar leek nog vermoeid van het midweekse optreden in de Europa League. PEC Zwolle leek te worstelen met zichzelf, want het wist in de eerste helft nauwelijks een aanval te produceren.

Het spelbeeld veranderde in de beginfase van de tweede helft nauwelijks, hoewel invaller Mokhtar een positieve invloed had op het spel van Zwolle. Tot echte kansen leidde het echter nauwelijk. Als men er al door kwam stond daar elke keer Ron Vlaar, die een uitstekende wedstrijd speelde.

Ook AZ speelde zeer zeker niet haar beste wedstrijd, maar het kwam geen moment in de problemen, Na wat halve kansen voor Weghorst was het uiteindelijk debutant Guus Til die de winnende treffer binnenschoot en AZ haar vierde overwinning van het seizoen bezorgde: 0-2. Voor Zwolle is het lek nog niet boven. De ploeg van Ron Jans blijft op zoek naar haar eerste overwinning van het seizoen.