Voorzitter Italiaanse bond wil Serie A met achttien clubs

19 september 2016, 20:24

In Italië speelt men, niet voor het eerst, met de gedachte om het aantal teams in de Serie A met twee terug te brengen, van twintig naar achttien. Carlo Tavecchio, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC, denkt dat dit de concurrentiestrijd met Spanje, Engeland en Duitsland ten goede komt.

Tot en met het seizoen 2003/2004 speelden er ook al achttien clubs in de Serie A, daarna werd het aantal deelnemers uitgebreid tot twintig. Tavecchio pleit er nu voor om terug te keren naar het vorige format. Volgens hem moet ook het aantal deelnemers aan de lagere divisies omlaag. Daar wil hij drie tot vier jaar de tijd voor nemen. "Want ik weet dat er financiële problemen zullen ontstaan, we kunnen het dus niet in één jaar regelen", aldus Tavecchio tegen de RAI. Maurizio Beretta, de topman van de Serie A, ziet het voorstel van Tavecchio wel zitten.

Volgens Tavecchio gaat het niveau van de Serie A omhoog als er afscheid wordt genomen van twee zwakkere teams. Dit moet de Italiaanse competitie weer ten goede komen in Europees verband. Afgelopen seizoen was de Serie A niet vertegenwoordigd in een Europese kwartfinale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen