Gio: "Verschil was kleiner dan uitslag doet vermoeden"

22 september 2016, 23:12

Wie alleen de uitslag van het duel tussen Feyenoord en FC Oss in de eerste ronde van de KNVB Beker ziet, zal denken dat de Rotterdammers een eenvoudige avond hadden in De Kuip. Dat was echter niet zo, weet ook coach Giovanni van Bronckhorst.

"De avond verliep anders dan de 4-1 op het scorebord doet vermoeden, het verschil was minder groot", aldus Van Bronckhorst na afloop bij FOX Sports. "Ik vond ons wel goed beginnen, zoals het moest. In de eerste vijf minuten kregen we al vier kansen om op 1-0 te komen. Die pakten we niet, waarna we zelf op achterstand kwamen door een goede goal van hen. Daarna kwam de wedstrijd maar niet op gang, bij ons was het ritme niet zoals in de vorige duels." Feyenoord was onlangs nog met 1-0 te sterk voor Manchester United (thuis) en PSV (uit).

"We maakten het FC Oss ook niet moeilijk. We kregen wel een aantal kansen en scoorden ook de 1-1, maar de eerste helft was minder. In de rust heb ik de manier van druk zetten veranderd, maar toch kregen zij de grootste kans op 1-2", vervolgde Van Bronckhorst. "In de omschakeling liepen we niet mee met een man, omdat we dachten: het komt wel goed. Maar als je dat denkt, dan komt het niet goed."

De opstelling van Feyenoord voor het treffen met FC Oss telde vijf andere namen ten opzichte van de basiself voor het duel met PSV. Van Bronckhorst wil echter niet over individuele prestaties praten. "Mijn conclusie is dat je het als team doet. Natuurlijk speelde er een aantal jongens dat minder minuten heeft gemaakt, maar uiteindelijk doe je alles als team. Met name in de eerste helft deden veel spelers niet wat ze moesten doen, ook die wel wekelijks hebben gespeeld. Na de pauze hebben we het beter gedaan, al was het nog niet helemaal goed."

Van Bronckhorst erkende dat je er soms een mindere wedstrijd tussen hebt zitten. "Dan moet je gewoon winnen en dat hebben we ook gedaan, met 4-1. We hadden echter wel moeite met een Oss dat heel goed speelde en het ons moeilijk heeft gemaakt. Uiteindelijk waren we denk ik ook fysiek wat sterker en hebben we in de laatste fase, ook met wat wissels, het verschil gemaakt", besloot de oefenmeester.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen