Achahbar 'heeft het onderschat': "Kwam te zwaar binnen"

24 september 2016, 11:05

Volgens Ron Jans is zomeraanwinst Anass Achahbar op een tegenvallende manier begonnen bij PEC Zwolle. De coach stelt dat de spits, die overgenomen werd van Feyenoord, te zwaar was toen hij zich deze zomer in Overijssel meldde.

"Hij is wat te zwaar binnengekomen'', vertelt de coach in Telesport. "Hij heeft toch de boel wat onderschat. Daar hoort op die manier binnenkomen bij. Dat mag gezegd worden. Daardoor moest hij vanaf dag één corrigeren. Hij heeft voor Feyenoord met name tegen PSV wel eens gespeeld en gescoord, maar bijna geen negentig minuten gehad in de Eredivisie. Zeker niet over een langere periode."

Daardoor heeft Achahbar volgens Jans moeite om de negentig minuten vol te maken. "Je ziet, en dat dat zie je bij meer jonge jongens bij ons, dat er daardoor wat moeite is om een laatste kwartier goed vol te maken. Die slag maak je niet zomaar in één of twee maanden. We zijn met Anass keihard aan de slag gegaan. Het is nu al veel en veel beter.''

Overigens kent Jans dit seizoen met PEC een matige start, na zes speelronden staat de ploeg onderaan in de Eredivisie. Dat is even wennen voor de club die de laatste jaren goed presteerde. "We zijn nog steeds zoekende, terwijl als je onze selectie bekijkt, dat dit de breedste is die we hebben gehad in kwaliteit. Wat dat betreft kunnen we zeker hetzelfde laten zien als vorig seizoen (zevende plek, red.), maar dat wordt wel lastig, omdat je nu al ver achterstaat. Dat er heel veel voetbal in deze ploeg zit, hebben we nog maar sporadisch laten zien. Dat geeft gewoon een slecht gevoel. Al maak ik me daarover geen zorgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen