Jans: "Nooit zo beroerd gevoeld als in tweede helft"

24 september 2016, 23:28

PEC Zwolle kwam zaterdag al vroeg op voorsprong in de uitwedstrijd tegen Ajax, maar verloor uiteindelijk met 5-1 in de Amsterdam ArenA. Dat was vooral te wijten aan een slechte tweede helft. Nog nooit voelde coach Ron Jans zich zo beroerd in de dug-out als na de pauze, zei hij na afloop.

"De manier waarop die 3-1 valt. Ze konden zo het hele veld oversteken. Ik heb mij gestoord aan de mentale weerbaarheid van de ploeg", aldus Jans in gesprek met De Stentor. Over het eerste bedrijf toonde de oefenmeester zich wel tevreden. "Dit is misschien wel de beste helft van dit seizoen geweest. We moeten alleen wel verdedigen bij standaardsituaties. We hebben ons twee keer laten foppen door Davinson Sanchez."

Na de 3-1 van Kasper Dolberg liep Ajax binnen tien minuten uit naar een 5-1 voorsprong. "In het laatste kwartier ga je 5-4-1 spelen om het niet nog erger te laten oplopen. De eerste helft hebben we laten zien dat we best een leuk ploegje hebben. Na rust was echt heel belabberd", vervolgde Jans. "Ik heb me nog nooit zo beroerd gevoeld als in de tweede helft", zei hij later nog op de persconferentie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen