Allardyce maakt zéér slechte beurt in Engeland

27 september 2016, 07:45

Sam Allardyce heeft zichzelf in een kwaad daglicht gesteld in Engeland. De bondscoach van de Engelse ploeg heeft zichzelf de problemen in gewerkt, door in de val te trappen bij een actie van undercover-journalisten van de krant The Telegraph. Daardoor is Big Sam flink onder vuur komen te staan.

Undercover-journalisten benaderden Allardyce, nog voor zijn eerste training met de Engelse selectie, als vertegenwoordigers van een Aziatisch bedrijf om de regels van de voetbalbond FA te omzeilen. Om dit te doen, werd er onderhandeld over een bedrag van 400.000 pond. Dit verzoek werd ingewilligd door de bondscoach en dat is ook te horen op gesprekken die opgenomen zijn. De journalisten deden zich hierbij voor als vertegenwoordigers van een Aziatisch bedrijf, die wilden investeren in voetballers. Het ging over het omzeilen van het verbod op het 'third party ownership', waarbij een derde partij in plaats van de club (deels) eigenaar van een speler is.

De 61-jarige Allardyce stelde dat het eenvoudig is om die regels te omzeilen. "Dat kan je doen met spelers uit heel Zuid-Amerika, Portugal, Spanje, België en heel Afrika", sprak de bondscoach, niet wetende dat hij eigenlijk tegen journalisten aan het praten was. De manager stelde dat hij dat zelf tijdens zijn periode bij West Ham United heeft gedaan bij het aantrekken van Enner Valencia.

Allardyce werd afgelopen zomer, na een teleurstellend EK 2016, door de Engelse bond aangewezen als vervanger voor de opgestapte Roy Hodgson. Deze voorganger moest het overigens ontgelden in de gesprekken met de undercover-journalisten, die verder nog te horen kregen dat er volgens Allardyce 'psychologische' redenen ten grondslag liggen aan het falen van de ploeg.

De FA heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving van The Telegraph, maar heeft de opnamen wel opgevraagd. Allardyce houdt zich ook nog stil. In 2006 werd de toenmalig bondscoach Sven-Göran Eriksson ook al in de val gelokt, door boulevardkrant News of the World.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen