De Kock treedt terug als commissaris van de KNVB

27 september 2016, 17:11   Bijgewerkt: 28 september 2016, 11:35

Johan de Kock heeft besloten om terug te treden als commissaris van de KNVB, zo maakt de Nederlandse voetbalbond bekend in een verklaring. De oud-verdediger volgt daarmee het voorbeeld van Johan Lokhorst en Ger Vermeulen, die ook al vertrokken.

"De interne en externe machtsstrijd, de aanhoudende druk en de daarbij gepaard gaande discussies, die op geen enkele wijze voetbal gerelateerd zijn, hebben mij deze beslissing doen nemen", noemt De Kock als reden voor zijn besluit om terug te treden.

"In mijn zeventienjarige loopbaan als betaald voetballer ben ik zelden voortijdig gewisseld, dit voelt als een verlies. De overgebleven commissarissen van de KNVB wens ik veel wijsheid en sterkte in de voorzetting van de lopende zaken. Ik ben ervan overtuigd dat de ingeslagen weg naar een open en publieksvriendelijke KNVB, waarbij meer transparantie en servicegerichtheid, uiteindelijk zal leiden tot een optimale voetbalorganisatie", besloot De Kock.

Om de ontstane vacatures zo snel mogelijk op te vullen heeft de KNVB besloten een buitengewone vergadering betaald voetbal te beleggen. Deze vindt plaats op 13 oktober. De twee nog zittende commissarissen, Simon Kelder en Henk Kivits, blijven wel aan tot de volgende algemene vergadering betaald voetbal op 29 november.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen