PEC mist Thomas, ADO op jacht naar eerherstel

30 september 2016, 14:03

Het geplaagde PEC Zwolle treedt vrijdagavond op eigen veld tegen ADO Den Haag zonder één van haar sterspelers. Ryan Thomas kampt met een bovenbeenblessure en is daardoor niet inzetbaar voor coach Ron Jans, die met zijn ploeg nog wacht op een overwinning dit eredivisieseizoen. Ondertussen wil tegenstander ADO het blazoen weer oppoetsen na de 0-3 zege tegen sc Heerenveen van afgelopen weekend.

Bij PEC ontbreekt spits Nicolai Brock-Madsen eveneens, hij kampt ook met een bovenbeenblessure. Jans stelt vanavond alleen spelers op die honderd procent kunnen geven. "Onze basisopstelling heeft ook te maken met fysieke keuzes; de jongens die spelen kunnen wel gas geven", zegt de coach tegen RTV Oost. Jans wil de lijn van de eerste helft tegen Ajax doortrekken naar het duel met ADO. "Toen heb ik een heel goed PEC gezien, alleen niet bij het verdedigen van corners. In de tweede helft vielen we heel ver weg, tegen een ontketend Ajax. Maar op de weg van de eerste helft moeten we door, want dan gaan we wedstrijden winnen."

ADO wil revanche voor zeperd

ADO Den Haag begon met drie zeges uitstekend aan het seizoen, maar momenteel draait het minder goed bij de ploeg uit de Hofstad. Vorige week werd er pijnlijk met 0-3 verloren van Heerenveen. "Zondag hebben we een nabespreking gehad over de wedstrijd tegen Heerenveen", zegt coach Zeljko Petrovic. "We hebben tegen elkaar gezegd wat er niet goed ging. Dat was een hoop. Als je thuis speelt wil je meer bieden aan supporters. Meer strijd. Maar ik blijf zeggen: het is geweldig hoe die jongens werken. Maar dat lijkt niet zo als je tegen zo'n zeperd aanloopt."

Tegen PEC kan de oefenmeester geen beroep doen op het geblesseerde duo Aaron Meijers en Thomas Meissner. "Dat is voor iedere ploeg in categorie ADO Den Haag een aderlating. Bij een topploeg, die op iedere positie drie spelers stand-by heeft, is dat makkelijker op te lossen. Aan andere kant geeft het wel de kans aan spelers die erin komen. Die kunnen laten zien dat ze ook goed zijn", zegt Petrovic, die Wilfried Kanon en Tyronne Ebuehi als vervangers gaat opstellen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen