Anastasiou is boos, Hyballa houdt NEC-selectie rustig

30 september 2016, 15:21

Roda JC Kerkrade en NEC maken zich op voor een zeer belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de Eredivisie. De nummers vijftien en zeventien van de Eredivisie ontmoeten elkaar zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion. Beide trainers blikken vooruit.

Anastasiou: "Ben echt boos geworden"

Yannis Anastasiou laat in aanloop naar NEC-thuis weten dat hij boos is en verandering wil zien. "Normaal gesproken ben ik een rustig persoon die zich niet laat leiden door emoties. Ik kijk altijd eerst naar mezelf en dan naar de groep. Maar na de wedstrijd tegen Feyenoord ben ik echt boos geworden", zegt de coach van Roda JC op de clubwebsite. "Vrijwel de hele wedstrijd hadden we geen moeite met de koploper van de Eredivisie. Toch stonden we na ruim een half uur, helemaal vanuit het niets, door individuele fouten op een 2-0 achterstand. In de tweede helft kregen we De Kuip met ons spel stil, maar in de slotfase raakten we de weg helemaal kwijt. In acht minuten kregen we drie goals tegen. De manier waarop wij de doelpunten incasseerden en de wedstrijd uit handen gaven was onprofessioneel en dus onacceptabel. Daarom was ik na afloop zo boos."

"Op deze manier kan het niet doorgaan. Opgeven kan niet, dat moet afgelopen zijn", vervolgt Anastasiou. "Natuurlijk had ik mij de start van de competitie ook anders voorgesteld. Toch blijf ik positief en heb ik er vertrouwen in dat het goed komt. We hebben nog veel wedstrijden voor de boeg en ik zie steeds meer vastigheden in het team. De komende wedstrijden treffen we meer tegenstanders van ons niveau. Een beetje geluk, dat we tot nu toe hebben gemist, zal voor een omslag zorgen. Daarvan ben ik heilig overtuigd. Met een overwinning zal het vertrouwen toenemen en zullen de resultaten verbeteren", schat de Griekse oud-spits in.

Hyballa: concentreren op voetbal

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Roda JC zoekt NEC-coach Peter Hyballa vooral rust. Er is momenteel heel wat gaande bij de Nijmeegse club, maar daar probeert hij zijn ploeg van af te schermen. "Ik krijg ook alles mee. Ik ben veel in gesprek met Bart van Ingen (de directeur, red.). We hebben een goede relatie. Maar in mijn contract staat dat ik voetbaltrainer ben. Dus concentreer ik mij op voetbal. En dat lukt mij, want ik ben zo graag voetbaltrainer bij NEC", aldus Hyballa tegen Omroep Gelderland.

Doelman Joris Delle stelt dat het wel lukt om zich niet te veel aan te trekken van de onrust. "Ik lees het wel. En ik hoor men erover praten. Maar de spelers hebben al genoeg om zich op te concentreren. Dus wat er op de burelen gebeurt, dat is niet ons probleem. Als de pers daarover wil praten, praat de pers er maar over. Wij moeten daar verre van blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen