RKC Waalwijk mogelijk verlost van miljoenenschuld

3 oktober 2016, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 10:04

Een investeringsgroep is bereid om een schuld van 2,1 miljoen euro van RKC Waalwijk kwijt te schelden. Dan moet de gemeente Waalwijk echter wel overgaan tot verkoop van het stadion van de Jupiler League-club.

Via een vertrouwelijke brief is de gemeenteraad maandag op de hoogte gesteld van de huidige ontwikkeling rondom investeringsgroep 'De Bailleur'. "Ik zie dit proces met vertrouwen tegemoet. Het is fantastisch dat dit gebeurt", vertelt directeur Remco Oversier aan Omroep Brabant. Donderdag praat de politiek over de verkoop van het onderkomen aan projectontwikkelaar PPO. Ook zal er gesproken worden over de lening die RKC heeft bij de gemeente Waalwijk. Op 20 oktober beslist de gemeenteraad over de verkoop van het stadion.

"We hebben in 2014 een plan van aanpak opgesteld om de club in drie jaar tijd schuldenvrij en levensvatbaar te maken. Stap voor stap hebben we verschillende dossiers weggewerkt. Er zijn belastingzaken opgelost, nieuwe afspraken gemaakt met de gemeente, afspraken over transferrechten en ga zo maar door. Dit is de laatste stap in dit hele traject. Als deze hobbel wordt genomen, slagen we in een van de belangrijkste doelen: het financieel ontvlechten van de gemeente."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen