De Jong wil winst in München: "Genoeg scorend vermogen"

18 oktober 2016, 08:24

De vorm waarin PSV verkeert is alles behalve top te noemen. De Eindhovenaren wonnen slechts een van hun laatste vier competitiewedstrijden en zijn ook in de Champions League nog altijd zegeloos. Ondanks die mindere vorm, verwacht Siem de Jong dat er woensdag tegen Bayern München kansen zullen zijn voor zijn ploeg.

De van Newcastle United gehuurde middenvelder weet wel dat dan alles zal moeten kloppen op bezoek bij Der Rekordmeister. "Ze horen bij de beste clubs van de wereld, dat betekent dat het een moeilijke wedstrijd wordt voor ons. Toch gaan we er heen om een resultaat neer te zetten. Niet dat we denken: we moeten de schade beperken. We gaan voor de winst naar München."

PSV zal dan wel zorgvuldiger met haar kansen moet omgaan dan afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo (1-1). Van de bijna dertig doelpogingen ging er slechts een tegen de touwen. "Het is bekend dat we op dit moment niet heel effectief zijn", erkent De Jong tegenover Voetbal International. "Of dat kwaliteit is? Nee. We hebben aangetoond dat wel te kunnen zijn. Tegen Rostov krijgen we voor de rust twee kansen en die gaan er meteen in. Er zit genoeg scorend vermogen in de ploeg."

Om dat scorend vermogen te bevorderen zou De Jong woensdag wel eens vlakbij zijn broer Luuk kunnen spelen in plaats van als verdedigende middenvelder, zoals zaterdag. Zelf erkent hij dat het niet zijn sterkste optreden was. "Achteraf zeg je: misschien was het misschien lekkerder om kort onder Luuk te spelen. We hadden het er met de trainer ook nog over. Gastón Pereiro speelde aan het einde van de wedstrijd een beetje zo. In zo'n wedstrijd komen zoveel ballen van de zijkant dat het wel fijn kan zijn om er een extra spits bij te zetten."

De kans is overigens zeker aanwezig dat De Jong een aanvallendere rol krijgt in de Allianz Arena. Andrés Guardado trainde maandag namelijk weer volledig mee en zou dan de meer controlerende positie kunnen invullen. De Mexicaan zat tegen Heracles al op de bank, nadat hij sneller dan verwacht terugkeerde van een spierblessure, maar kwam niet in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen