Preview: PSV treft aangeslagen wereldploeg in München

19 oktober 2016, 16:38

Toen PSV op 25 augustus bij de Champions League-loting gekoppeld werd aan Bayern München, Atlético Madrid en FC Rostov, werd gezegd dat het tweeluik met de Duitsers een kansloze bedoening zou worden voor de Eindhovenaren. Hoewel Bayern een team is van wereldklasse, vertoont de ploeg de laatste weken ineens kwetsbaarheden. FCUpdate.nl bekijkt wat het perspectief van PSV vanavond is in de Allianz Arena.

De prestaties

Er leek geen vuiltje aan de lucht in de Allianz Arena, getuige het feit dat de topclub de eerste vijf duels in de competitie allemaal wist te winnen. Opvallend genoeg kwam de klad er eind september vanuit het niets in. De mindere serie begon in Madrid. Daar verloor Bayern München op 28 september in de Champions League met 1-0 van Atlético. Hoewel de nederlaag niet volledig terecht was, werd duidelijk dat Bayern München geen fan is van een agressieve tegenstander.

Wie zegt dat Bayern in een mindere fase zit, spreekt dan ook louter de waarheid. Voorafgaand aan de remise tegen Köln op 1 oktober ging het ook al bijna mis op bezoek bij Hamburger SV. De degradatiekandidaat wist de kampioensploeg lang op 0-0 te houden, maar capituleerde in de blessuretijd alsnog door een goal van Joshua Kimmich uit een counter. Toen liep het met een sisser af voor Bayern, dat daarna drie keer op rij dus niet wist te winnen. Er zal de recordkampioen van Duitsland dan ook veel aan gelegen zijn om tegen PSV het blazoen weer op te poetsen.

De selectie

Ook Arjen Robben en Franck Ribéry zijn dit jaar, mede door blessures, nog niet op topniveau. Samen staan zij momenteel op vier treffers verspreid over de Bundesliga en de CL, evenveel als de competitieproductie van Kimmich. Overigens kan Ribéry vanavond niet in actie komen tegen PSV, waardoor Kingsley Coman of Douglas Costa een basisplaats zou kunnen krijgen. Dat duo staat nog op nul treffers in deze jaargang. Verder is de kans groot dat de opstelling van Bayern uit de vaste gezichten zal bestaan.

Verwachte basisploeg Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Alaba; Xabi Alonso, Thiago, Vidal (Kimmich); Robben, Lewandowski, Müller.

Onderlinge historie

Bayern München en PSV zijn elkaar op de internationale velden niet bijzonder vaak tegengekomen, de teams stonden tot dusver pas zes keer tegenover elkaar. De laatste confrontatie dateert uit het seizoen 1999/2000, toen de clubs net als dit jaar bij elkaar in de Champions League-groep zaten. In dat seizoen boekte PSV overigens haar enige zege op de Duitse grootmacht. Op 26 oktober won PSV toen thuis met 2-1 van de topclub, door doelpunten van Ruud van Nistelrooy en Luc Nilis. De overige vijf ontmoetingen eindigden voor PSV vier keer in een nederlaag, terwijl het in 1986 een keer met 0-0 gelijkspeelde in München. [photo,101736,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen