FIFA schorst ex-Thaise bondsvoorzitter voor vijf jaar

18 oktober 2016, 15:58

Worawi Makudi is door de ethische commissie van de FIFA voor vijf jaar geschorst. De ex-voorzitter van de Thaise voetbalbond (FAT) en oud-lid van het uitvoerend comité van de FIFA raakte vorig jaar in opspraak en is nu schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte en belangenverstrengeling, zo meldt Eurosport.

"Doordat meneer Makudi de statuten van de FAT wijzigde zonder toestemming van het bestuur, heeft de ethische commissie hem schuldig verklaard", zo luidt een beknopte verklaring van de bond. De zaak kwam aan het licht nadat hij in juni 2015 veroordeeld werd wegens valsheid in geschrifte door de rechtbank van Zuid-Bangkok. Hij werd per direct geschorst en kreeg een boete van 10.000 Zwitserse frank (bijna 9.200 euro) opgelegd.

Makudi was sinds 1997 lid van het uitvoerend comité van de FIFA en sinds 2007 voorzitter van de FAT. Echter had hij al geen onbevlekt blazoen voordat deze zaak vorig jaar aan het licht kwam. Volgens Lord Triesman – oud-voorzitter van de Engelse FA – was Makudi een van de FIFA-leden die zich rondom de toewijzing van het WK 2018 wilde laten omkopen. De preses wilde dan namelijk de tv-rechten krijgen van een oefeninterland tussen Engeland en Thailand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen