PEC Zwolle weg van laatste plek na zege op Excelsior

21 oktober 2016, 22:08   Bijgewerkt: 21 oktober 2016, 22:15

PEC Zwolle heeft sinds 19 februari weer eens een uitwedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Excelsior tekenden Queensy Menig en Django Warmerdam voor beide doelpunten (0-2). Opvallend was dat de thuisploeg met tien man moest eindigen, terwijl er geen rode kaart viel.

"We hebben een aantal slechte wedstrijden gespeeld, maar dit is het slechtste wat we tot nu toe hebben laten zien." Het waren duidelijke woorden van assistent-coach Gert Peter de Gunst over zijn basisploeg. PEC Zwolle begon allesbehalve scherp op Woudestein, alsof de spelers liever iets anders hadden willen doen dan aantreden tegen Excelsior.

Excelsior bepaalde vanaf het beginsignaal vooral wat er gebeurde in eigen huis. Khalid Karami nam daarin het voortouw. De rechtsback was tot twee keer toe gevaarlijk en fungeerde bijna als een extra buitenspeler. PEC-sluitpost Mickey van der Hart moest ook aan het werk bij pogingen van Stanley Elbers en Ryan Koolwijk. Toch vergat de thuisploeg zichzelf te belonen voor de werklust. Het zocht de kleedkamer op met de brilstand nog op het bord.

De pauze leek de Zwollenaren wakker te schudden, alsof Jans even een donderspeech had gegeven. Plotseling begonnen de bezoekers te voetballen. Het leidde al snel tot de 0-1 via Menig. Een tactisch goede zet van de trainer, want hij mocht in de punt van de aanval beginnen en kreeg dus de voorkeur boven Anass Achahbar. Menig rondde af in de verre hoek na een steekpass van Youness Mokhtar.

Het betekende de eerste overwinning voor de Zwollenaren sinds 19 februari, waardoor ze ineens vijf plekken stijgen (13e). Excelsior blijft steken op plek tien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen