Jans noemt winst PEC Zwolle in IJsselderby verdiend

30 oktober 2016, 15:34

PEC Zwolle wist zondagmiddag de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles, voor veel fans dé wedstrijd van het jaar, met 3-1 te winnen. De Blauwvingers hebben duidelijk de weg omhoog gevonden in de Eredivisie, met drie overwinningen in vier wedstrijden. Dat maakt Ron Jans vanzelfsprekend een gelukkige trainer.

PEC Zwolle begon voortvarend aan de wedstrijd, met een goede goal van Queensy Menig, die later ook 2-0 op de slof had. "Het begin van de wedstrijd was spectaculair. We hadden de wedstrijd voortijdig moeten beslissen, maar na de blessure van Youness Mokhtar werd het wat hectischer", aldus Jans bij de NOS. De coach zag dat Menig wel érg vaak gezocht werd in de diepte. "Dan sloop je hem ook. Je moet de momenten uitkiezen om hem aan te spelen. Daar waren we veel te vroeg mee. Gelukkig was dat in de tweede helft wel beter."

Go Ahead kwam voor rust door een lekkere volley van Sander Fischer op 1-1 en had na de 2-1 van Mustafa Saymak kansen op de 2-2. "Ik vind dat we verdiend hebben gewonnen, maar er waren wel momenten dat de gelijkmaker kon vallen. Mickey van der Hart is echter aan een goede serie bezig en we maakten de 3-1. Ik vind ook wel dat we meer recht hadden op de overwinning."

PEC Zwolle staat na de winst op Go Ahead op de tiende plaats. "Maar we zijn nog niet helemaal weg van de onderste regionen", vindt Jans. "Wij moeten ons erop richten dat we daar na de zeventiende wedstrijd staan. Voordat het zover is, is er nog genoeg ruimte om ons te verbeteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen