PEC wil serie vervolgen, Roda JC 'is geen Barcelona'

4 november 2016, 13:44

PEC Zwolle beleefde een beroerde start van het seizoen, maar heeft de boel de laatste tijd op de rit gekregen. De Zwolse club won vier van haar vijf officiële wedstrijden en is daarom opgeklommen naar de tiende plaats van de Eredivisie. Ook Roda JC Kerkrade, zaterdagavond de tegenstander in het MAC3PARK Stadion, is al drie wedstrijden op rij ongeslagen. De Limburgers zijn nog wel de hekkensluiter.

Thomas voor Mokhtar bij PEC Zwolle

Bij PEC Zwolle is Youness Mokhtar, die een liesblessure opliep in de met 3-1 gewonnen IJsselderby tegen Go Ahead Eagles, er nog niet bij. Hij wordt vervangen door Ryan Thomas. Dirk Marcellis en Wout Brama keren terug in de wedstrijdselectie, maar nog niet in de basis. Philippe Sandler is er niet bij wegens een kwetsuur.

Na tien punten in vier wedstrijden te hebben gepakt, hoopt coach Ron Jans op een mooi vervolg. "Het is een ideale mogelijkheid om die serie een vervolg te geven, maar ook om verder afstand te nemen van de degradatieplaatsen", aldus Jans bij RTV Oost. PEC Zwolle heeft momenteel vier punten meer dan Roda JC, dat volgens aanvoerder Bram van Polen niet de schoonheidsprijs verdient. "Ik heb delen van de wedstrijd tegen FC Twente (0-0, red.) gezien, maar dat was echt slaapverwekkend. Niet om aan te gluren."

Anastasiou ziet discipline en focus

Yannis Anastasiou hoopt op zijn beurt ook dat Roda JC de prima reeks van drie duels zonder verlies kan voortzetten. "De jongens hebben het de afgelopen tijd goed gedaan", zegt de trainer tegen Roda JC TV. "Vooral in de laatste wedstrijd heb je kunnen zien dat het team groeiende is. Tactisch zijn we sterker geworden en we zijn meer gedisciplineerd en gefocust. Ons laatste pass moet alleen nog beter, dan gaan de resultaten ook nog beter worden."

Roda JC speelt de afgelopen tijd behoorlijk verdedigend, maar verliest daardoor niet. "Als je achterin niet goed staat, dan heb je altijd moeite. Wij zijn geen FC Barcelona, Real Madrid of Ajax. We moeten achter de nul proberen te houden en gelukkig hebben we in dit kader al wel wat meer vastigheid", stelt Anastasiou. Hij maakt zijn borst nat voor PEC Zwolle. "Het is een team dat de laatste twee wedstrijden anders gespeeld, met Queensy Menig in de spits. Ze zoeken daardoor vaker de diepte en zijn gevaarlijk. Ze willen graag voetballen, daarom moeten we niet te veel ruimte weggeven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen