Groep A: remise bij Arsenal voelt als zege voor PSG

23 november 2016, 22:52

De strijd om de koppositie in Groep A in de Champions League heeft woensdagavond geen winnaar opgeleverd. Maar omdat Paris Saint-Germain een 2-2 gelijkspel uit het vuur wist te slepen bij Arsenal, is de ploeg uit Parijs met nog één speelronde te gaan koploper vanwege het onderlinge resultaat. Op Bulgaarse bodem hielden Ludogorets en FC Basel elkaar in evenwicht.

Arsenal en PSG openden dit CL-seizoen met een 1-1 gelijkspel in hun onderlinge confrontatie en hielden vervolgens gelijke tred met elkaar, door alles te winnen. Ook in het Emirates Stadium waren beide grootmachten weer aan elkaar gewaagd. Arsenal moest aan de bak, omdat het al snel achter kwam en PSG daarom virtueel aan kop ging in de poule. Edinson Cavani, de man in vorm bij de Franse topclub, tekende op aangeven van Blaise Matuidi voor de 0-1. Het was alweer zijn zestiende treffer in evenzoveel duels.

Er was dus werk aan de winkel voor Arsenal, maar voetballend zag het er niet overtuigend uit bij de ploeg van manager Arsene Wenger. Het was een stugge pot voetbal en The Gunners wisten dan ook maar weinig te creëren. Toch werd het op slag van rust 1-1. Het was vanwege het spelbeeld geen verrassing dat de gelijkmaker uit een standaardsituatie viel. Olivier Giroud mocht aanleggen voor een penalty en verschalkte PSG-goalie Alphonse Areola.

Voor de gelijkmaker van de koelbloedige Giroud moest Arsenal al van geluk spreken dat Lucas Moura de lat raakte vanuit een vije trap en op een later moment hadden de Londenaren zelfs nog meer fortuin. Marco Verratti werkte de bal in eigen doel en zorgde dus onbedoeld voor de 2-1. Hij werd de eerste PSG-speler met een eigen doelpunt in de Champions League ooit. Arsenal werd in het zadel geholpen door het gelukje, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Lucas Moura was ditmaal wel succesvol, op aangeven van Hatem Ben Arfa, en schoot PSG naar de koppositie in de poule. Cavani had de schade voor Arsenal nog groter kunnen maken, maar miste een grote kopkans.

PSG gaat dus aan de leiding door het onderlinge resultaat tegen Arsenal, ook al hebben de koplopers hetzelfde aantal punten (elf stuks). Ludogorets en FC Basel hebben allebei nog maar twee punten verzameld, na vijf speelronden. De Bulgaren en de Zwitsers hielden elkaar in Bulgarije op 0-0. De groep wordt op 6 december afgesloten met Basel-Arsenal en PSG-Ludogorets. Op deze slotdag wordt de strijd om de groepswinst en het Europa League-toegangsbewijs definitief beslist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen