Duitse bond is Confederations Cup liever kwijt dan rijk

29 november 2016, 13:44   Bijgewerkt: 29 november 2016, 13:57

Als het aan de voorzitter van de Duitse voetbalbond Reinhard Grindel ligt, schaft de FIFA de Confederations Cup in de toekomst af. De Duitse nationale ploeg doet als wereldkampioen volgend jaar mee aan het continentale toernooi, maar veel zin hebben ze daar niet echt in. De Duitse ploeg verkiest een rustperiode boven een tripje naar Rusland. 

"De FIFA moet eens goed over dit format nadenken. Het zou een goed signaal zijn aan de topclubs in Europa, die toch al bezorgd zijn over de hoge belasting van hun spelers, om het toernooi van de kalender af te halen", liet Grindel dinsdag aan het Hamburger Abendblatt weten.

De Duitse bondscoach Joachim Löw liet zaterdag bij de loting voor de Confederations Cup al weten dat hij overweegt om enkele topspelers thuis te laten. De bondscoach wil zijn spelers met het oog op het WK in 2018 rust gunnen. Bovendien zijn de Duitsers niet te spreken over de premies bij de Confederations Cup. De inkomsten wegen volgens de Duitse voetbalbond niet op tegen de kosten van het toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen