Clubicoon Van der Hoorn noodgedwongen weg bij Den Bosch

29 november 2016, 18:36

Clubicoon Fred van der Hoorn vertrekt begin dit seizoen bij FC Den Bosch. Het huidige hoofd scouting van de club en de Bosschenaren hebben het besluit in goed overleg genomen, zo meldt de club op haar website. De hoofdreden voor het vertrek heeft overigens niets te maken met het functioneren van de voormalig verdediger, maar met bezuinigingen die moeten worden doorgevoerd.

"Wij willen vier ton bezuinigen en daarom zijn deze maatregelen nodig", zegt voorzitter Jan-Hein Schouten. "Fred heeft in verschillende functies onwaarschijnlijk veel voor FC Den Bosch betekend. Een beslissing om de samenwerking te beëindigen gaat dan ook niet in de koude kleren zitten. Echter, in de weg naar structurele gezondmaking van FC Den Bosch moeten we in deze fase van beide kanten de grootste offers brengen."

Van der Hoorn draagt de club ondanks het afscheid enkel warme gevoelens toe, zo zegt hij tegenover BN/De Stem. "Ik hoop ook dat de club tegen de stroom in weer naar boven zal weten te roeien. En ik zal gewoon in de Vliert blijven komen en de club met raad en daad bijstaan waar ik kan."

In zijn loopbaan als voetballer speelde Van der Hoorn tussen 1984 en 2001 verspreid over twee periodes ruim driehonderd wedstrijden voor FC Den Bosch. Ook was hij in het verleden assistent-trainer, technisch directeur en algemeen directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen