Ronaldo, Griezmann of Messi was de beste in 2015/2016

2 december 2016, 15:14   Bijgewerkt: 2 december 2016, 15:21

De drie als laatste overgebleven genomineerden voor de prijs van beste voetballer van het jaar 2015/2016 zijn bekendgemaakt door de FIFA. Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann of Lionel Messi zal met de felbegeerde award aan de haal gaan. Op 9 januari vindt de uitreiking plaats tijdens het gala in het Zürich.

Het gaat om de prijs 'Best FIFA Men's Player 2016' en niet om de Ballon d'Or, die sinds dit jaar afzonderlijk door France Football georganiseerd wordt. Eerst werkten de FIFA en het Franse magazine samen voor de prijs, maar vanaf dit seizoen zijn de partijen gesplitst. Onlangs publiceerde de wereldvoetbalbond een lijst met 23 genomineerde spelers en deze is nu teruggebracht tot een selectie van drie. Op de shortlist stonden vijf spelers van Real Madrid en vijf spelers van FC Barcelona.

De overgebleven spelers zijn dus Ronaldo, Griezmann en Messi. Ronaldo kende een bijzonder succesvol jaar, met de winst van de Champions League (zestien goals) en het EK 2016 (drie goals) met Portugal. In de finale in Frankrijk was de ster van Real Madrid met de Portugezen te sterk voor het thuisland, waar Antoine Griezmann wel een heldenrol speelde op het eindtoernooi. Het goudhaantje van verliezend CL-finalist Atlético Madrid was met zes goals topscorer van het EK, waarop hij tot speler van het toernooi werd verkozen. Messi pakte op zijn beurt de nationale dubbel met FC Barcelona. Ook haalde hij de finale van de Copa América Centenario, waarin Chili de meerdere was van Argentinië. Na de verloren eindstrijd besloot Messi te stoppen bij de Argentijnse ploeg, maar dit besluit trok hij later weer in.

Bondscoach en aanvoerders van nationale ploegen hebben een stem, wat ook geldt voor journalisten en de voetbalfans. Dat laatstgenoemde partij kan middels een online verkiezing stemmen. Later in het jaar blijven er drie genomineerden over, op maandag 9 januari wordt de winnaar tijdens het FIFA-gala in Zürich bekendgemaakt.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen