De Graafschap presenteert De Jong als nieuwe trainer

8 december 2016, 16:43   Bijgewerkt: 8 december 2016, 18:43

Henk de Jong is de nieuwe trainer van De Graafschap, zo maakt de club uit Doetinchem donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Daarmee heeft de club een opvolger gevonden voor Jan Vreman, waarvan afgelopen week bekend werd dat hij een andere functie binnen De Graafschap gaat bekleden.

De Jong begint op 1 januari 2017 als trainer van De Graafschap en tekent een contract tot medio 2018 bij de club. De 52-jarige Fries is momenteel werkzaam als accountmanager bij FC Groningen en is daar nog in het bezit van een verbintenis tot en met augustus. "We zijn er met De Graafschap naar tevredenheid uitgekomen en wensen Henk het allerbeste voor de toekomst", aldus algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen op de clubwebsite.

Eerder liet De Jong al weten dat hij het naar zijn zin had in Groningen, maar dat hij binnen niet al te korte tijd graag weer aan de slag wilde als trainer. "De Graafschap is natuurlijk een geweldige club om voor te werken. De club stond bij mij hoog op het verlanglijstje. Ik maak mijn werk bij FC Groningen netjes af en daarna kom ik direct naar Doetinchem. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. We gaan er nog iets van maken dit seizoen", aldus de trainer op de website van De Graafschap.

De Graafschap staat er niet al te best voor in de Jupiler League. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie, maar neemt een niveau lager slechts de zestiende plaats in met vijftien punten uit zeventien wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen