Winterkampioen Feyenoord geeft ook Vitesse geen kans

17 december 2016, 21:45

Feyenoord heeft opnieuw de druk bij achtervolger Ajax gelegd. In De Kuip werd Vitesse met 3-1 verslagen. De grote man aan Rotterdamse zijde was Steven Berghuis, die voor twee treffers tekende. 

Feyenoord wist op voorhand dat het de winterstop op een zeer fijne manier in kon gaan. Terwijl titelconcurrent Ajax in de absolute slotfase onderuitging bij FC Twente, wonnen de Rotterdammers overtuigend in Alkmaar (0-4). Het vertrouwen is groot, de supporters hunkeren naar het eerste landskampioenschap sinds 1999.

Maar juist als het zo goed gaat, wil iedereen natuurlijk onderdeel zijn van het succes. Het kwam dan ook ongetwijfeld als een grote verrassing voor Dirk Kuyt dat hij tegen AZ vanaf de bank moest toekijken, terwijl Steven Berghuis mocht beginnen tegen zijn oude club. De aanvoerder nam echter op sportieve wijze revanche in de beker met een hattrick tegen ADO.

Toch was het niet bepaald eenzijdig, zeker niet voor rust. Vitesse liet bij vlagen uitstekend voetbal zien en werd zo nu en dan gevaarlijk. Vooral Adnane Tighadouini zorgde voor dreiging voorin. Hij maakte ook al snel de gelijkmaker met een bekeken volley uit een voorzet van Milot Rashica. Maar vlak voor de theepauze tekende Berghuis voor de 2-1. De perfecte timing, want daarna leek het vertrouwen langzaam weg te vloeien bij de Arnhemmers.

Dankzij de zege loopt Feyenoord weer uit op Ajax, dat zes punten achterstand heeft. De Amsterdammers ontvangen zondagmiddag PSV op eigen veld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen