KNVB blij met conclusie van RIVM: "Sein op veilig"

20 december 2016, 10:55

De KNVB is met een officiële reactie gekomen op de resultaten van het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het onderzoeksinstituut concludeerde dat er wel degelijk kankerverwekkende stoffen kunnen zitten in kunstgrasvelden, maar dat de extra kankerrisico's 'verwaarloosbaar' zijn en dat er daarom geen speelverbod op de kunstvelden ingevoerd hoef te worden. Er heerst opluchting bij de KNVB, dat het onderzoek nauwlettend volgde.

"De KNVB verwachtte duidelijke taal van het RIVM en die is nu gegeven", zegt de voetbalbond in een statement. "De onzekerheid die er was om te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat, is daarmee weg. Voetballers, ouders, clubs en KNVB kunnen nu verder. Het sein staat op veilig", zo klinkt het verder. "De KNVB vindt het belangrijk dat zijn leden veilig en gezond kunnen voetballen op kunstgrasvelden en heeft vertrouwen in de deskundigheid van het RIVM. Daarom volgt de KNVB de lijn uit de adviezen van het gepubliceerde overheidsonderzoek."

De voetbalbond schrijft wel dat het 'alert blijft op de eventuele bijverschijnselen van het spelen op kunstgras'. "De aanschaf en aanleg blijft een verantwoordelijkheid van de clubs en de overheid, maar toch heeft de afgelopen tijd geleerd dat de KNVB op dit vlak permanent kennis willen verzamelen", aldus het voetbalorgaan, dat in juni vroeg om nader onderzoek naar de schadelijkheid van kunstgras en gerustgesteld is door de uitkomsten hiervan. Daarmee lijkt de discussie rond de nepsprieten voorlopig te zijn afgenomen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen