Fris Vitesse boekt eenvoudige zege op machteloos Twente

15 januari 2017, 16:43

Vitesse heeft ondanks een enerverende slotfase de thuiswedstrijd tegen FC Twente relatief eenvoudig weten te winnen. In stadion Gelredome zaten de Tukkers geen moment in de wedstrijd, waardoor een fris spelend Vitesse al voor rust de basis kon leggen voor een verdiende overwinning.

De score werd ruim tien minuten geopend door Lewis Baker, waarna Ricky van Wolfswinkel kort voor rust de marge verdubbelde. Vlak na de thee was het Rashica die aan alle Twentse illusies een einde maakte toen hij de 3-0 binnenschoot. Het leek in de slotfase nog spannend te worden toen Baker met rood van het veld werd gestuurd en Mateusz Klich een penalty verzilverde. FC Twente was echter niet bij machte om te vechten voor een stunt waardoor Vitesse de eerste punten van 2017 eenvoudig kon binnen halen.

Vitesse ging na de openingstreffer vrolijk door en had meerdere kansen om de voorsprong al snel te vergroten. Zo kon Milot Rashica na een voorzet van Arnold Kruiswijk bijna binnenwerken, maar kon Twente nog net een been tussen Rashica en de bal krijgen. Even later stond Marsman te ver voor zijn goal en kon Van der Werff van een meter of twintig bijna raak koppen. Marsman strekte zich echter en kon de bal tot hoekschop verwerken.

Na een klein half uur leek Twente dan eindelijk wakker geschrokken en nam het het initiatief in de wedstrijd zowaar even over van de thuisploeg. Zo testte Bersan Celina de vuisten van Eloy Room en ging een vrije trap van diezelfde Celina gevaarlijk richting de verre hoek. Tot een doelpunt kwam het echter niet voor de bezoekers, waarna Vitesse enkele minuten voor rust haar voorsprong kon verdubbelen. Het doelpunt kwam voort uit een mooie aanval, die begon bij Tighadouini. De Marokkaan kwam door over links en vond Rashica. Laatstgenoemde gaf mee aan Van Wolfswinkel die knap raak wist te schieten.

Dylan Seys ging over de knie bij Kelvin Leerdam en verdiende hiermee een penalty. Klich schoot beheerst raak en bracht de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd. Toen Vitesse even later met tien man kwam te staan nadat Lewis Baker met rood bestraft werd voor het van achteren aantikken van Bersant Celina leek het zowaar nog echt spannend te worden. De score van 3-1 bleef echter onveranderd, omdat FC Twente niet bij machte was om Vitesse het vuur echt aan de schenen te leggen. De thuisploeg kwam nog wel goed weg toen twee minuten voor tijd Klich met geel werd bestraft voor een vermeende schwalbe, terwijl hij wel dedelijk werd aangetikt. FC Twente zet met deze nederlaag haar matige serie van vlak voor de winterstop voort, terwijl Vitesse zich met de driepunter steviger in de subtop nestelt.

[photo,103942,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen