Hoogendijk stopt bij Leeuwinnen: "Tevreden en trots"

26 januari 2017, 17:53

Over een half jaar spelen de Oranje Leeuwinnen in eigen land het Europees kampioenschap, maar Anouk Hoogendijk is daar niet bij. De 31-jarige verdedigster van Ajax zet per direct, na 103 interlands te hebben gespeeld, een punt achter haar loopbaan als international.

Hoogendijk is de laatste maanden niet meer verzekerd van een plek in de Oranje-selectie. Ze staat wel op de zogeheten stand-by lijst, maar heeft desondanks besloten te stoppen. "Omdat ik me in mijn huidige rol bij Oranje niet prettig voel. Uiteraard is dit een moeilijk besluit, maar ik denk dat dit wel de juiste is", zegt ze op de website van haar management Wasserman. Hoogendijk debuteerde in augustus 2004 voor Nederland en speelde in totaal 103 interlands, waarin ze negen keer scoorde. Haar laatste Oranje-optreden dateert van september 2015.

"Ik kijk met een tevreden en trots gevoel terug op mijn tijd in het Nederlands elftal. Ik ga Oranje, ook al maak ik er geen deel meer van uit, komende zomer op de voet volgen", zegt ze over het EK. "Ik ben ervan overtuigd dat dat een fantastisch toernooi gaat worden. Er staat een jong, talentvol team dat mag gaan acteren op een prachtig toernooi. Ik wens ze natuurlijk het allerbeste. En als de nood echt hoog is op mijn positie, kan de bondscoach me altijd bellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen