De Jong: "Moeten misschien voor schermen naar Spelen"

3 februari 2017, 23:24

Het is momenteel geen pretje om supporter van De Graafschap te zijn. De club uit Doetinchem hoopte in één jaar tijd weer terug te kunnen keren naar de Eredivisie, maar won slechts drie van haar laatste twintig duels in de Jupiler League. Onder de nieuwe trainer Henk de Jong gingen vier van de vier wedstrijden verloren. Daar kwam vrijdag een 4-1 verlies bij VVV-Venlo bij.

Na zeperds tegen FC Eindhoven (2-1), FC Den Bosch (0-3) en Jong FC Utrecht (3-2), incasseerde De Jong dus een forse nederlaag in Venlo. "Het is een repeterend verhaal, die doelpunten die we weggeven. Het is precies hetzelfde als afgelopen maandag. We moeten bij onszelf te rade gaan", zegt De Jong na de oorwassing op de clubwebsite.

De Jong heeft het al eerder gezegd: hij wordt gek van de wijze waarop De Graafschap de goals weggeeft. "We staan bij de 1-0 niet doorgedekt, maar schermen alleen af. Misschien moeten we wel naar de Olympische Spelen voor schermen. We zitten niet kort, drukken de tegenstander niet naar de zijkant en dan valt zo'n goal", bromt de coach van De Graafschap. "Er is niet tegen te spelen. We staan binnen de kortste keren weer achter, terwijl er totaal niks aan de hand was", zegt De Jong, die ook baalt van de 'onnozel' weggeven penalty. "Dat kan natuurlijk niet op dit niveau, dan kan je het niet omdraaien."

"Vannacht moeten we hier over nadenken, dan slapen we niet", spreekt De Jong duidelijke taal. Hij houdt de moed er wel in. "Natuurlijk gaan we de zaak omdraaien. Laten we maar kijken wat we in de laatste periode kunnen doen. Dat zien we wel. En anders gaan we bouwen aan een elftal dat het De Graafschap-voetbal kan spelen, waarmee we over een langere periode kunnen meedoen om de bovenste plekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen