Arsenal neemt na rust afstand van vijfdeklasser Lincoln

11 maart 2017, 20:36   Bijgewerkt: 11 maart 2017, 20:45

Arsenal-fans protesteerden ook zaterdag, ditmaal onder de noemer 'Wexit', tegen manager Arsene Wenger. De Franse oefenmeester leidde de Londense club desondanks wel naar de halve finale van de FA Cup. Lincoln City, dat uitkomt op het vijfde niveau in Engeland, werd zaterdag in het Emirates Stadium met 5-0 verslagen.

Ten koste van zesdedivisionist Altrincham, derdeklasser Oldham Athletic, Championship-clubs Ipswich Town en Brighton & Hove Albion, en Premier League-club Burnley FC werd Lincoln City de eerste amateurclub sinds 1914 in de kwartfinale van de FA Cup. De vijfdeklasser kon tegen Arsenal echter niet nogmaals voor een verrassing zorgen, al gaf het in de eerste helft in Londen wel goed partij.

Het stond achterin goed bij Lincoln City, waardoor de thuisclub in de eerste helft maar mondjesmaat tot kansen kwam, al raakte Theo Walcott na een kwartier wel de paal met een volley. Na een half uur kregen de bezoekers zelfs een mooie mogelijkheid om de score te openen. Nathan Arnold soleerde het penaltygebied van Arsenal binnen en loste een gevaarlijk schot, dat door keeper Petr Cech knap werd gekeerd.

Op slag van rust nam Arsenal dan toch de leiding. Walcott was de maker van de 1-0, op aangeven van Kieran Gibbs. In de tweede helft zag de geplaagde Wenger, die onlangs in de achtste finales van de Champions League met zijn club over twee duels met 10-2 verloor van Bayern München, zijn elftal er alsnog een ruime zege van maken.

Olivier Giroud was in de 53ste minuut verantwoordelijk voor de 2-0. Arsenal speelde Lincoln City achterin uit elkaar, waardoor de Franse spits geheel vrijstaand kon scoren. Vijf minuten later viel de derde treffer. Ditmaal was het een eigen doelpunt van Luke Waterfall, die een voorzet van Gibbs van richting veranderde. Alexis Sánchez knalde in de 72ste minuut vanaf de rand van het penaltygebied de 4-0 binnen, Aaron Ramsey liep enkele minuten daarna koelbloedig de 5-0 in het doel. Een zesde tegentreffer bleef Lincoln City bespaard, omdat Sánchez in de slotfase uit een vrije trap de lat raakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen