Dost in de race voor Gouden Schoen: "Het is nu wel extreem"

19 maart 2017, 20:06

Het is niet ondenkbaar dat Bas Dost straks aan de haal gaat met de Gouden Schoen. De Nederlander is op stoom bij Sporting Lissabon en heeft momenteel zelfs een voorsprong op wereldspitsen als Lionel Messi en Pierre-Emerick Aubameyang in het klassement. 

"Hoe goed is dat?!", zegt de aanvaller tegenover Het Algemeen Dagblad na zijn twee treffers tegen CD Nacional. "Het waren ook twee beste goals trouwens. Er wordt altijd van je verwacht dat je doelpunten maakt. Fijn dat het dan ook gebeurt."

"Dit is een wedstrijd waarin ik geacht word te scoren", vervolgt Dost, die in de voorbije twaalf competitieduels zestien keer het net vond. "Het is nu wel extreem hoeveel ik scoor, maar als ik volgend seizoen weer alles speel eindig ik echt niet op twaalf goals."

In totaal heeft Dost nu 24 treffers gemaakt in 23 wedstrijden, naaste achtervolger op de Portugese topscorerslijst Tiquinho heeft er slechts zestien. Zodoende verzorgt Dost bijna de helft van de productie van Sporting, dat in totaal 49 scoorde. Bovendien zijn er liefst zes clubs in de Liga Sagres die minder hebben gescoord dan Dost.

Het grote nadeel voor Dost in zijn jacht op de eretitel is dat de competitie in Portugal uit 34 speelronden (waarvan er nog acht gespeeld moeten worden) bestaat en die in Spanje uit 38. Voor Messi staan er nog elf competitieduels op het menu.  

Dost zou de vijfde Nederlander kunnen worden die de Gouden Schoen wint. Kees Kist (AZ, 1978/79), Wim Kieft (Ajax, 1981/82), Marco van Basten (Ajax, 1985/86) en Roy Makaay (Deportivo La Coruña, 2002/03) gingen hem al voor. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen