De Ligt schrijft historie met Oranje-debuut in Bulgarije

25 maart 2017, 19:38   Bijgewerkt: 25 maart 2017, 19:48

Na een pauze van ongeveer vierenhalve maand stapt het Nederlands elftal vanavond (zaterdag, aftrap 20.45 uur) weer het veld in voor een wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus. Een zeer belangrijke, omdat Oranje zich door de situatie op de ranglijst (Frankrijk 10, Nederland en Zweden 7, Bulgarije 6) absoluut geen puntenverlies kan veroorloven. Matthijs de Ligt start in Sofia in de basis en schrijft daarmee historie.

De Ligt kroont zich in het Vasil Levski-stadion namelijk tot jongste international aller tijden in een niet-vriendschappelijke interland. De jonge verdediger van Ajax is door zijn basisplek de eerste 17-jarige speler in Oranje sinds de Tweede Wereldoorlog en de op twee na jongste debutant in de historie van het Nederlands elftal. De Ligt vervangt de aan zijn scheen geblesseerde Stefan de Vrij en vormt een centraal duo met Bruno Martins Indi. Tot een debuut van Wesley Hoedt komt het dus nog niet (meteen).

Het was niet de enige knoop die Blind door te hakken had. Zo staat Jeroen Zoet en niet Jasper Cillessen onder de lat en is Wesley Sneijder buiten de boot gevallen op het middenveld, simpelweg omdat Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen de voorkeur krijgen. Bas Dost, de topscorer van Portugal, krijgt de kans in de spits. Voor een groot deel ligt natuurlijk de ziekte van de ontbrekende Vincent Janssen daaraan ten grondslag. Dost wordt geflankeerd door Arjen Robben en Quincy Promes, waardoor de in goede vorm verkerende Memphis Depay op de bank moet plaatsnemen.

De selectie van Bulgarije herbergt met Nikolay Mihaylov en Stanislav Manolev twee bekende gezichten. De voormalig FC Twente-keeper en oud-PSV'er starten beiden in de basis. De gevaarlijkste pion van de Bulgaren is Ivelin Popov, die zijn brood verdient als aanvaller van Spartak Moskou.

Opstellingen

Bulgarije: Mihaylov; S. Popov, Chorbadzhiyski, Bozhikov, Zanev; Slavchev; Manolev, Kostadinov, I. Popov, Tonev; Delev.

Nederland: Zoet; Karsdorp, De Ligt, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, Strootman, Klaassen; Robben, Dost, Promes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen