Litmanen: "Huidige Nederlands elftal is niet zo slecht"

29 maart 2017, 23:13

Jari Litmanen loopt de komende dagen mee op De Toekomst bij Ajax om ideeën op te doen voor de Finse voetbalbond. De oud-voetballer is van mening dat ondanks het feit dat het Nederlands voetbal niet zijn beste tijd beleeft, andere landen nog veel van ons land kunnen leren.

Bij Ajax hoopt Litmanen ideeën op te doen, maar het doel is niet om het opleidingsbeleid van Nederland te kopiëren. "Het Finse voetbal leeft zijn eigen leven en moet van nieuwe impulsen worden voorzien. Net zoals Ajax niet kan kopiëren wat Chelsea doet. Of Barcelona. Je kan wél altijd en overal wat dingetjes uithalen", zegt hij op de officiële website van de Amsterdammers. Ook vindt Litmanen dat de problemen met het Nederlands elftal niet zo erg zijn als af en toe wordt gesteld.

"Het Nederlands voetbal is nog steeds internationale top. De Nederlanders zeggen alleen dat het niet zo is. Nederland heeft de WK-finale in 2010 gehaald en brons in 2014. Nu is er wat tegenslag, maar zo gaat dat nu eenmaal in voetbal en het leven. We moeten niet vergeten dat het grote verschil tussen Nederland en al die andere toplanden een kwestie van geld is", relativeert hij. "Zo slecht is de huidige ploeg niet. Er staan nog steeds spelers bij AS Roma, Liverpool, Bayern München en Lazio Roma in de basis, en daarnaast een aantal jongens bij Nederlandse topclubs. Die hebben wij in Finland niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen