Koeman door het stof: "Afvragen wat ik verkeerd deed"

15 september 2017, 07:55   Bijgewerkt: 15 september 2017, 08:03

Ronald Koeman beleefde donderdagavond een ongelukkige ouverture in Europa met Everton. The Toffees kenden een totale offday en gingen daarom met 3-0 ten onder bij Atalanta Bergamo, dat met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis op alle fronten beter en scherper was. Voor Koeman reden om na het duel zijn excuses aan te bieden richtingen de fans van Everton.

Everton ging afgelopen weekend op het eigen Goodison Park al met 0-3 onderuit tegen Tottenham Hotpsur en kreeg nu dus weer een domper van jewelste te verwerken. Bij rust was de eindstand van 3-0 al bereikt in Bergamo. "Hier baal ik natuurlijk van. Het spijt me voor de fans", aldus Koeman, die zich verantwoordelijk voelt voor het verlies. "Het is een harde les en ik moet mezelf afvragen wat ik verkeerd heb gedaan. Atalanta had meer geloof, vertrouwen, agressie en passie. Je kan aan de bal weleens wat minder zijn, maar zij hebben ons op andere facetten ook afgetroefd. Dat roept dus vragen op bij mezelf", stelt Koeman tegen Sky Sports.

Daar laat Koeman het nog niet bij. "Het is makkelijk om te wijzen naar de spelers, het team en individuele fouten, maar het team zag er in de eerste helft gewoon niet voorbereid uit", aldus de Nederlandse manager. "Het is geen team, maar elf individuen. Natuurlijk hebben de nieuwe spelers tijd nodig om zich aan te passen, maar ik wil geen excuses aandragen. Ik hou er meer van om realistisch te zijn. Het is niet goed als er zeven of acht spelers van de tegenstander meer agressie hebben dan onze ploeg."

Komende zondag heeft Everton de kans om zich te revancheren, maar staat er wel een pittige pot op het menu: Manchester United-uit. "Het is tijd om te laten zien dat dit echt een wake-up call is. Is dat niet zo, dan is het probleem nog groter", besluit Koeman.

[photo,108777,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen